Hírek

Közösség nyilvántartásba vétele

Magyar Nemzeti Bank (2017.11.30)

A Magyar Nemzeti Bank a H-EN-I-846/2017. számú határozatával nyilvántartásba vette a CNOK-180-180-1 elnevezésű nemzeti otthonteremtési közösséget.

tovább az MNB határozatok oldalára

A határozat letöltése az MNB oldaláról

A CSOK mellett elindult a NOK is

Origo (2017.11.23)

A Nemzeti Otthonteremtési Közösségének, vagyis a NOK legfontosabb eleme, hogy mostantól a magyar családok, banki hitelezés nélkül, közösségi formában, akár 4,5 millió forintos állami támogatás mellett is finanszírozhatják új építésű lakásuk vásárlását.

tovább a teljes cikkhez

Elindulhat az első lakáslottó

Index (2017.11.23)

Megérkezett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) engedélye, elindulhat az első nemzeti otthonteremtési közösség (nok). Az első fecske 180 hónapos lesz, pár részletet megismertünk.

tovább a teljes cikkhez

Meglepetés a javából: elindul a NOK

Portfólió (2017.11.23)

Bár a piaci pletykák eddig arról szóltak, nem lesz semmi a Nemzeti Otthonteremtési Közösségből, mert alig akadt jelentkező a konstrukcióra, most bejelentették: elindul Magyarországon az első ilyen közösség, és 2018 első negyedévében az első lakás is gazdára találhat. UPDATE: cikkünk megjelenése után megerősítette az MNB a közösség nyilvántartásba vételét.

tovább a teljes cikkhez

TV2 Mokka interjú

TV2 (2017. 09. 18.)

Hamarosan lejár a törvényi határideje az első NOK-közösségek megszervezésének. A NOK nem más, mint a Nemzeti Otthonteremtési Közösség rövidítése amelynek a célja, hogy a belépő tagok újépítésű lakáshoz jussanak 10-15 éven belül, havi előtakarékoskodással, közösségi keretek között. Vagyis olyan embereknek jelenthet segítséget a lakáshoz jutásban, akik nem tudják azonnal készpénzzel megvásárolni álmaik otthonát. Dr. Török Béla, a Central Nok Szervező Zrt. vezérigazgatója és Krnács Zsolt értékesítési igazgató voltak a Mokka vendégei.

tovább a teljes cikkhez

Októberben indul a lakáslottó

Nlcafe.hu (2017. 08. 22.)

Október elején elindulhat az első hazai lakáslottó, amit hivatalosan nemzeti otthonteremtési közösségnek (nok) hívnak. A havi befizetések harminc százalékát az állam állja.

tovább a teljes cikkhez

Indul a nagy lakáslottó: bomba üzlet vagy egy rakás rizikó?

Index.hu (2017.augusztus.22.)

Hamarosan el kell indulnia az első otthonteremtési közösségnek. Hogy áll a lakáslottó, milyen kockázatok maradtak a rendszerben, és kinek lehet jó a lehetőség?

tovább a teljes cikkhez

Mennyit nyersz a lakáscélú akciós ajánlatokkal?

etikuspenzugyek.hu (2017. 08. 21.)

Az akciók idejét éljük. Akciós feltételeket kínálnak a bankok a lakáshitelekhez, a lakástakarékpénztárak a szerződéskötéshez és a NOK is.

tovább a teljes cikkhez

Milliókkal segíti az állam az otthonteremtést

magyaridok.hu (2017. augusztus 15.)

Soha nem látott mértékű lakáscélú támogatások érhetők el a családoknak. Korántsem csak a családi otthonteremtési kedvezmény milliói használhatók fel lakáscélra, bár kétségkívül ez a támogatás jelenti a legnagyobb összegű állami segítséget. A lehetőségek tárháza ugyanakkor igencsak széles, a vissza nem térítendő támogatások mellett a megtakarításhoz járó állami kiegészítéseket vagy a támogatott kamatú hiteleket is igénybe lehet venni. A több formát együttesen felhasználók akár önerő nélkül is otthonhoz juthatnak.

tovább a teljes cikkhez

Milliókat ad az állam lakáshoz jutásra - számoljunk!

etikuspenzugyek.hu (2017. augusztus 14.)

Azt már valószínűleg Te is tudod, hogy állami támogatást vehetsz igénybe bizonyos módozatoknál lakásod megszerzéséhez és SZJA visszatérítést igényelhetsz a nyugdíjcélú megtakarításaidhoz. Valószínűleg naponta fel is hív valamilyen értékesítő ezzel kapcsolatban, hogy eladja Neked a tutit. De vajon belemélyedtél már egyszer is a számokba?

tovább a teljes cikkhez

NOK. Azt jelenti: Praktikus, Biztonságos, Tervezhető.

bdpst24.hu (2017. augusztus 08.)

Az elmúlt hónapok egyik vezető gazdasági híre volt a Nemzeti Otthonteremtési Közösség (NOK) elindulása. A rendszer működését nem csak a CNOK vezetője, de a rendszer felügyeletét ellátó Magyar Nemzeti Bank szakértője is elmagyarázta. Az új lakás vásárlás támogatására életre hívott pénzügyi konstrukció lényege, hogy a tagok nem külsős erőforrásra támaszkodva, hanem jelentős állami támogatás mellett egymást támogatva juthatnak ingatlanhoz.

tovább a teljes cikkhez

Hiszi vagy nem hiszi: lottó ötös és önerő nélkül is lehet saját lakása!

Reset.hu (2017. augusztus 04.)

Évről évre egyre több fiatalnak jelent problémát az első lakáshoz jutás. Az ő esetükben is kézenfekvő megoldás a Nemzeti Otthonteremtési Közösséghez való csatlakozás.

tovább a teljes cikkhez

Nagy nyári lakásroham: a NOK tulajdonosok gyerekeinek akár már néhány év múlva sem kell az albérletért küzdeniük

BDPST24.hu (2017. július 28.)

A legtöbb egyetemista számára az iskolai szezonra való felkészülés nem szeptemberben, hanem már a nyár folyamán elkezdődik – az albérlet vadászattal. Ezekben a hetekben ugyanis akár már több tízezer egyetemista is elkezdi böngészni a hirdetéseket, hogy olyan lakást találjon, ami nem csak az elvárásainak, de a pénztárcájának is megfelel.

tovább a teljes cikkhez

Állami lottó vagy könnyebb ingatlanhoz jutás? - NOK

Etikuspenzugyek.hu (2017. július 26.)

Ha valamivel, akkor ezzel kapcsolatban tele van a média negatív huhogással. Hiszen a fogyasztói csoportok szervezése miatt néhány éve még embereket dugtak rács mögé. Most pedig itt az államilag támogatott vásárlói csoport, a NOK (Nemzeti Otthonteremtő Közösség). Az egész jelenleg egyetlen cég kezében van, a maximum igénybe vehető állami támogatás az LTP támogatottságának többszöröse, van benne sorsolás, meg licit...

tovább a teljes cikkhez

Már most készüljön az albérletpánikra!

Reset.hu (2017. július.26.)

Továbbra sincs elegendő kollégiumi férőhely, egyre drágább lesz az albérleti lakhatás, a NOK lakásvásárlás lehet a megoldás. Egyre több, a Reset által is megkérdezett szakember látja úgy, hogy hosszú távon azok a szülők járnak a legjobban, akik már idejekorán elkezdenek gyűjteni gyerekeik lakására. A lehetőségek közül egyre népszerűbb a NOK, azaz a Nemzeti Otthonteremtési Közösség által biztosított megoldás.

tovább a teljes cikkhez

Legjobb három betűs megoldás az új lakás vásárlóknak: NOK

BDPST24.hu (2017. július 21.)

Elindult. Szeretik. Mostantól bárki egyszerűen és könnyen csatlakozhat a Nemzeti otthonteremési Közösségéhez. Az új piaci konstrukció lényege egyszerűen összefoglalható: némi okos és előrelátó tervezéssel, és egy ahhoz tartozó jelentős állami támogatással bárki új lakáshoz juthat.

tovább a teljes cikkhez

Új lakásba költözne?

Reset.hu (2017. július.19.)

A bankszámlán egyben van egy szabad szemmel is jól látható összeg, de az mégsem elég ahhoz, hogy egy új lakást vegyünk. Mit tehetünk ilyenkor? Az egyik lehetséges megfejtés három betű. NOK, azaz Nemzeti Otthonteremtési Közösség.

tovább a teljes cikkhez

Jobb feltételekkel juthatunk saját lakáshoz

Tőzsdefórum.hu (2017. július 19.)

Az FHB után néhány héten belül az egyik piacvezető kereskedelmi nagybank is elkezdi forgalmazni a fogyasztóbarát hitelterméket. A pénzintézet a szokásos 5, illetve 10 évesen kívül 3 éves kamatperiódusút is kínál majd. A fogyasztóbarát hitel kapcsán ugyanakkor két izgalmas lehetőségre mutat rá az OCHC; mindkettő kedvezőbb feltételekhez juttathatja a hitelfelvevőt, mintha csak a fogyasztóbarát termékben gondolkodna. Az egyik konstrukcióban lakástakarékpénztárral kombináljuk, a másikban Nemzeti Otthonteremtési Közösséggel.

tovább a teljes cikkhez

MEGKEZDTE A TAGOK TOBORZÁSÁT AZ ELSŐ OTTHONTEREMTÉSI KÖZÖSSÉG

Biztosítási Szemle (2017. május 22.)

Megkezdte a tagok toborzását az első nemzeti otthonteremtési közösségekbe (nok) a Central Nok Szervező Zrt., egy 120 hónapos és egy 180 hónapos futamidejű nokhoz lehet csatlakozni - tájékoztatta Török Béla, a társaság vezérigazgatója az MTI-t.

tovább a teljes cikkhez

Tagokat toboroz az első otthonteremtési közösség

Realista (2017. május 22)

Megkezdte a tagok toborzását az első nemzeti otthonteremtési közösségekbe (nok) a Central Nok Szervező Zrt., egy 120 hónapos és egy 180 hónapos futamidejű nokhoz lehet csatlakozni - tájékoztatta Török Béla, a társaság vezérigazgatója az MTI-t.

tovább a teljes cikkhez

NOK - INDULHAT A NEMZETI OTTHONTEREMTÉSI KÖZÖSSÉG

Ingatlanok (2017. április 24)

Közösségi finanszírozással juthatnak a belépő tagok ingatlanhoz. Évi 300 ezer forint állami támogatás is járhat tagságonként megbízható NOK-szervező esetén.

tovább a teljes cikkhez

MEGKEZDI A TAGTOBORZÁST AZ ELSŐ HAZAI LAKÁSKÖZÖSSÉG

Magyar Idők (2017. április 22.)

Május közepén kezdi meg a tagtoborzást a nemzeti otthonteremtési közösséghez az első és ez idáig egyetlen, engedéllyel rendelkező szervező. A tulajdonos szerint egy piaci rést tölthetnek be.

tovább a teljes cikkhez

Május közepén startol a lakáslottó

Mfor (2017. április 22.)

Az első cég már megkapta az MNB engedélyét.

A Central Nok Szervező Zrt. április 12-én vette kézhez a nemzeti otthonteremtési közösségek (nok) szervezésére szóló engedélyét a Magyar Nemzeti Banktól (MNB), várhatóan május 15-én kezdi meg a tagtoborzást - közölte a társaság az MTI érdeklődésére.

tovább a teljes cikkhez

MNB licenses Central NOK to organise building societies

Budapest Business Journal (2017. április 19.)

The National Bank of Hungary (MNB) has classified Central NOK Szervező as a "trustworthy organizer" and has licensed it to organize national home-building societies (NOKs) in a resolution dated April 11 and published late Tuesday, Hungarian wire service MTI reported.

tovább a teljes cikkhez

Indulhat a nemzeti otthonteremtési közösség

Világgazdaság (2017. április 18.)

Az MNB engedélyezte az első nemzeti otthonteremtési közösség szervező működését.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) április 11-re datált határozatában nemzeti otthonteremtési közösség (nok) megbízható szervezőjeként ismerte el a Central Nok Szervező Zrt.-t, és engedélyezte számára, hogy nemzeti otthonteremtési közösségek részére tagokat toborozzon – derül ki az MNB honlapján kedden közzétett határozatból.

tovább a teljes cikkhez

AZ MNB ENGEDÉLYEZTE AZ ELSŐ NEMZETI OTTHONTEREMTÉSI KÖZÖSSÉG SZERVEZŐ MŰKÖDÉSÉT

Elemzés Központ (2017. április 18.)

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) április 11-re datált határozatában nemzeti otthonteremtési közösség (nok) megbízható szervezőjeként ismerte el a Central Nok Szervező Zrt.-t, és engedélyezte számára, hogy nemzeti otthonteremtési közösségek részére tagokat toborozzon - derül ki az MNB honlapján kedden közzétett határozatból.

tovább a teljes cikkhez

Itt az első otthonteremtési közösség

InfoRádió (2017. április 18.)

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) április 11-re datált határozatában nemzeti otthonteremtési közösség (nok) megbízható szervezőjeként ismerte el a Central Nok Szervező Zrt.-t, és engedélyezte számára, hogy nemzeti otthonteremtési közösségek részére tagokat toborozzon - derül ki az MNB honlapján kedden közzétett határozatból.

tovább a teljes cikkhez

Új korszak kezdődik: engedélyt kapott az első nemzeti lakáslottó

Napi (2017. április 18.)

Megszületett az első nemzeti otthonteremtési közösségről (nok) szóló engedély. Az MNB ma kiadott határozatában megbízható szervezőként ismerte el a Central NOK részvénytársaságot, így már toborozhatják is a tagokat - értesült az Azénpénzem.hu.

tovább a teljes cikkhez

Indulhat az első otthonteremtési közösség szervezése

Origo (2017. április 18.)

A Nemzeti Otthonteremtési Közösségek indulásáról és a konstrukció legfontosabb elemeiről Szeniczey Gergő, a Magyar Nemzeti Bank fogyasztóvédelmi és piacfelügyeleti ügyvezető igazgatója beszélt az Origonak.

tovább a teljes cikkhez

Indulhat az első nemzeti otthonteremtési közösség szervezése

Dehir (2017. április 18.)

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) április 11-re datált határozatában nemzeti otthonteremtési közösség (nok) megbízható szervezőjeként ismerte el a Central Nok Szervező Zrt.-t, és engedélyezte számára, hogy nemzeti otthonteremtési közösségek részére tagokat toborozzon - derül ki az MNB honlapján kedden közzétett határozatból.

tovább a teljes cikkhez

Nagyon bizakodó az első nemzeti otthonteremtési közösség vezetője. A central nok vezérigazgatója szerint a legszigorúbb jogszabályi feltételeknek kell megfelelniük

Magyar Idők (2017. május 17.)

A nemzeti otthonteremtési közösségekről szóló törvény az otthonteremtő, gazdaságélénkítő csomag részeként született meg. új, közösségi finanszírozású lehetőséget kíván biztosítani azoknak, akik új építésű otthont szeretnének vásárolni. mi eldöntöttük, hogy ebbe belevágunk, és biztosak vagyunk abban, hogy ha sikeresek leszünk, mások is követnek majd bennünket – mondta lapunknak adott interjújában török béla, az első közösségek szervezésére zöld jelzést kapó cég vezetője. A carion--csoporthoz tartozó central nok szervező zrt. (cnok) vezérigazgatója igencsak optimista: szerinte a közbeszédben terjedő kedvezőtlen információk félreértésből fakadnak, és előzetes piacfelméréseik alapján jelentős az érdeklődés az új termék iránt.

tovább a teljes cikkhez

Indul a nemzeti lakáslottó, megszólalt a cégvezér

Porfolio (2017. május 16.)

A törvény elfogadása után több mint egy évvel elindult az első Nemzeti Otthonteremtési Közösség (NOK) szervezése Magyarországon. A Carion Csoporthoz tartozó Central NOK Szervező Zrt. vezérigazgatójának, Török Bélának tettük fel kérdéseinket. Az interjú alapján úgy tűnik, nagy az önbizalom a cégnél: az új lakások piacának 5-10%-át le szeretnék fedni.

tovább a teljes cikkhez

Válaszolt nekünk az első NOK-szervező: május közepén indulunk!

Portfolio (2017. április 21.)

Megkérdeztük a Carion Holdingot, mikor és milyen feltételekkel fogják elindítani Magyarország első Nemzeti Otthonteremtési Közösségét (NOK). Ezen a héten érkezett ugyanis a hír, hogy megkapta az engedélyt cégük, a Central NOK Zrt. az MNB-től.

tovább a teljes cikkhez

Itt az MNB engedélye: indulhat az első lakáslottó

Portfolio (2017. április 18.)

Megbízható szervezőnek ismerte el a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Central NOK Zrt.-t, ezzel hivatalosan is elindulhat az első magyar Nemzeti Otthonteremtési Közösség (NOK) szervezése. A vállalat korábban Poligrupo Hungária néven működött és fogyasztói csoportokat szervezett.

tovább a teljes cikkhez